bannerQZ2.png
April
24

Meet our new sponsor: PEOPLE X

PEOPLE X EN HCQZ 'een goed stel'

"Het voelt vertrouwd”

Sinds de winterstop lopen we allemaal trots in onze mooie nieuwe shirts. Met op de borst de naam van onze nieuwe hoofdsponsor: People X. Benieuwd waar People X voor staat? Wij vroegen het Joep Mulder, medeoprichter en -eigenaar. Balgevoel heeft ie niet, gevoel voor jonge talenten wel!

Joep, vertel eens. Wat doet People X?
Joep Mulder: "Wij zoeken jonge IT-talenten, leiden ze op tot data-specialist en plaatsen ze bij bedrijven waar ze zich thuis voelen. Meestal komen deze talenten net van een opleiding, waar ze hebben ontdekt dat ze het gaaf vinden om te werken met data. Maar als ze dan werk zoeken op het gebied van data-analyse, missen ze het goede papiertje. Wij stomen ze in drie maanden helemaal klaar voor hun nieuwe toekomst.”

Wat maakt jullie bijzonder?
"Wij zoeken niet de doorsnee IT-er die goed is in techniek. We mikken op communicatief vaardige jongeren die IT snappen en nieuwsgierig zijn. En dan zorgen wij wel dat hun rugzak gevuld wordt met kennis over het vak. Zo kweken we professionals in business intelligence, business IT, functioneel beheer en binnenkort ook data security. We hebben al zo’n 200 trainees opgeleid en bij diverse bedrijven door het hele land geplaatst. Het idee is dat ze daar uiteindelijk in dienst gaan. Zodat die jonge, frisse mensen ook echt mee gaan bouwen aan de organisatie. We zoeken bedrijven in hun eigen omgeving. Het liefst zie ik dat ze op de fiets naar hun werk kunnen.”

Waarom is People X een match met HCQZ?
"Wat ik heel leuk vind aan QZ, is de gemoedelijke, persoonlijke sfeer. En tegelijkertijd is er genoeg sportieve ambitie. Dat past bij People X. Bovendien hockeyt mijn zoon hier, mijn zus loopt hier al sinds onze jeugd rond… Het voelt vertrouwd. Zelf heb ik het ook een blauwe maandag geprobeerd, hockeyen. Maar balsport en ik, dat gaat niet goed samen. Ach, ik vind het mooi dat wij hier aan onze naamsbekendheid kunnen werken. En vergis je niet: er lopen hier veel sportieve, slimme jonge mensen rond. Daar zitten vast wel potentiële trainees bij. Ik zou zeggen, als je dit leest en het lijkt je wel wat: we spreken elkaar op de club!

https://www.people-x.nl/
Shirt 2024 People X