Inloggen website
Inloggen LISATeam

HCQZ

DWF
Adres
HCQZ
Staddijk-Zuid 33
6537 TW NIJMEGEN

024-3441248/0848-361347


Bank
Rabobank NL43RABO0119479613


SCHEIDSRECHTERSAANWIJZING

Afgelopen vrijdagavond heeft de KNHB de nieuwe competitie-indeling bij de junioren gepubliceerd op de KNHB-site en vervolgens is het aan het wedstrijdsecretariaat jeugd en scheidsrechtercoördinator om aanvangstijden en scheidsrechters bij de wedstrijden in te plannen.

De vereniging vindt het vervelend dat m.n. de scheidsrechters die voor a.s. zaterdag ingedeeld staan/worden later geïnformeerd worden dan gebruikelijk echter men is afhankelijk van het voorgeschotelde thuisprogramma van de KNHB alvorens men met de indeling kan beginnen.

Op dit moment zijn de scheidsrechters voor a.s. zaterdag gepubliceerd en per mail geïnformeerd, gestreefd wordt om voor het eind van de week alle zaterdagse scheidsrechtersaanwijzingen tot eind november 2014 (begin winterstop) te vermelden op de HCQZ-site.

De scheidsrechters bij de senioren staan sinds 19 oktober al vermeld bij het wedstrijdprogramma en zijn reeds door een mail geïnformeerd.
De aanvangstijden bij de thuiswedstrijden voor de JONGSTE JEUGD volgen in de loop van deze week nog.

Nog altijd geldt de regel dat indien men verhinderd is om de aangewezen wedstrijd te fluiten, je in overleg met je eigen team regelt wie jouw fluitbeurt overneemt, omdat het team waar je in speelt verantwoordelijk blijft bij de bezetting van de scheidsrechters bij de aangewezen wedstrijd.

Rob Ontrop, scheidsrechtercoördinator QZ

Veldverdelers

Dankzij onze sponsor FortaRock beschikken we vanaf aanstaande vrijdag 10 oktober over 2 nieuwe 'veldverdelers'. Deze oranje buizen liggen op het Raboveld en Veld 3. Ze zijn bedoeld om op de middenlijn te leggen en de ballen tegen te houden zodat je die bij trainingen niet steeds hoeft te halen.

We zijn als HCQZ heel blij met deze veldverdelers en willen graag zorgen dat we er zo lang mogelijk plezier van hebben. Daarom aan iedereen het verzoek om je echt te houden aan onderstaande 'gebruiksvoorschriften':
 
- NIET op de buizen gaan STAAN
- NIET tegen de buizen slaan met bal of stick
- Buizen niet in -te- scherpe bochten leggen, dan kunnen ze breken
- Buizen niet naar een ander veld verplaatsen
- Na gebruik weer terug leggen: ze moeten strak tegen het hek aan liggen aan de overzijde van de dugouts. Zorg ook dat ze niet voor de veldingang liggen.
- Bij schade of breuk graag direct melden

Reageer (0 reacties)

Voortgang Grote Clubactie

We zijn nu 2 weken onderweg met de Grote Clubactie en we hebben het idee dat veel leden hard aan de slag zijn!

Jongste Jeugd en C/D-jeugd
De eerste boekjes hebben we al terug, er wordt goed verkocht! Je kunt nog een paar weken doorgaan met verkopen, de trekking is pas half november. Als je klaar bent met verkopen kun je je boekje inleveren op zaterdag bij Marian (achter de wedstrijdtafel).

Overige leden
Na wat technische moeilijkheden heeft iedereen nu een mail ontvangen met daarin links naar je persoonlijke verkooppagina. Zo kan je gemakkelijk online loten verkopen aan vrienden en bekenden. We hopen dat ieder lid minstens 3 loten verkoopt!

Als je vragen hebt, kun je mailen naar clubactie@hcqz.nl.  Succes iedereen! 

Keeperstraining voor (roulerende) keepers in de 8-tallen

Dit jaar wordt gestart met keeperstraining voor spelers in de jongens en meisjes 8-tallen. Wij hopen op deze manier binnen QZ nog meer jonge, enthousiaste keepers te krijgen.

Veel van deze teams spelen met wisselende keepers in het doel. Voor deze spelers is het vaak lastig om de keepersuitrusting aan te trekken, maar ook de techniek om een bal weg te trappen is voor deze jonge spelers moeilijk. De eerste beginselen van het keepersvak zullen in onze trainingen geleerd worden.

De trainingen zijn  op maandag van 18.00 uur tot 18.45 uur op het Raboveld onder leiding van 2 juniorenkeepers en Marco Isbouts, keeper van de Heren 1.

De trainingen starten op maandag 29 september.

Wij willen van de coaches van de 8-tallen teams het volgende vragen:
De speler die op zaterdag tijdens de competitiewedstrijd het doel verdedigt willen wij graag op de maandag die daaraan vooraf gaat op de training zien. Dit betekent ook dat deze speler in bezit moet zijn van de keeperstas met de keepersuitrusting.  Het makkelijkste is daarom deze speler op zaterdag na de wedstrijd al de keeperstas mee te geven en er op te wijzen dat er maandags een keeperstraining voor hem/haar is.
Als er iemand niet in de gelegenheid is om op maandag bij de training aanwezig te zijn mogen de coaches van het team zelf voor een vervanger zorgen. Is er geen vervanger dan wel graag tijdig (is voor zondagavond!) afmelden!! (Dit kan bij Hein Kokke via mail of bellen/whats-app). Zorg dat de speler ruim voor 18.00 uur aanwezig is, om op tijd te kunnen starten met de training.


Bezoek wethouder Renske Helmer-Englebert (Zorg & welzijn en sport)

Vrijdag 12 september 2014 heeft de nieuwe wethouder van sport, Renske Helmer-Englebert, een bezoek gebracht aan HCQZ en daarbij kennis gemaakt met de drie voorzitters van de Nijmeegse hockey verenigingen, NMHC, HCQZ en Union en de voorzitter en vicevoorzitter van de werkgroep. 

Van links naar rechts, Liesbeth Merkx, voorzitter werkgroep, Ton Brouwers, vice-voorzitter werkgroep, Renske Helmer-Englebert, wethouder, Waander van Heerde, Union, Henk Staal, HCQZ en Joost den Bieman, NMHC 

Naast kennismaken was het doel van deze bijeenkomst het bepalen van de volgende stappen die genomen moeten worden om te komen tot de noodzakelijke veld vervangingen in de komende jaren. In een korte presentatie gaf Liesbeth Merkx een toelichting op de stand van zaken op dit moment en de weg die de hockeyclubs daarvoor gevolgd hebben. Met de wethouder is de afspraak gemaakt dat de clubs nu met een gezamenlijk plan zullen komen en dat afgestemd zal worden met de gemeente. Er is dus nog voldoende werk te doen in de komende weken. 

De drie voorzitters brachten bij de wethouder ook de steeds verder teruglopende subsidies en de oplopende belastingen (o.a. OZB) onder de aandacht. Het is de verwachting van de drie clubs dat deze lastenverzwaring in de toekomst steeds moeilijker opgebracht zal kunnen worden zonder de steun van de gemeente Nijmegen. In de komende periode zal samen met de gemeente gekeken worden naar mogelijke oplossingen. 

Aan het einde van het bezoek volgde nog een korte rondleiding over het complex van HCQZ.

Grote Clubactie 2014

Beste QZ'ers,

Dit jaar gaan we weer meedoen met de Grote Clubactie. "Ownee... niet weer die loten...." Ja, dus wel. Velen weten het nog van vroeger, voor anderen is het misschien nieuw, maar dit is een loterij waarvan een groot deel van de opbrengsten naar sportverenigingen gaat. Van elk lot ter waarde van €3,- dat we verkopen, gaat er €2,40 naar de clubkas. En dat kunnen we echt heel goed gebruiken!

Zoals jullie weten hebben we als club, net zoals velen in de wereld, zuiniger moeten leren leven. Sponsorinkomsten blijven achter door de economische crisis en we verwachten ook voor de komende jaren een daling van onze inkomsten door het wegvallen van subsidies en huurinkomsten van de accommodatie.

Behalve dat we ons best doen om zoveel mogelijk kosten te besparen, willen we ook zoeken naar nieuwe inkomsten. We willen namelijk ook onze ambities op en om het veld waar maken. Om bijvoorbeeld al onze jeugd- en seniorenteams goed te kunnen laten trainen en spelen hebben we eigenlijk veel meer ballen en trainingsmaterialen nodig. De Grote Clubactie zou hier een heel belangrijke bijdrage aan kunnen leveren.

We willen daarom een nadrukkelijk verzoek doen aan alle leden, van benjamins tot veteranen, om onze club hiermee te helpen. We zouden willen streven naar 5 verkochte loten per lid. In de bijlage en via je trainer, coach en aanvoerder krijg je meer informatie over deze actie, die komende week al start.

Alle mini's en C/D-jeugdleden krijgen zaterdag een verkoopboekje met alles wat je nodig hebt om te starten met verkopen. Alle leden ontvangen een mail met een inlogcode om digitaal loten te verkopen. Dit kan o.a. via Facebook. We streven naar het verkopen van 5 loten per lid maar meer mag natuurlijk ook. Er zijn mooie prijzen te winnen voor de beste verkopers!

Succes en alvast bedankt voor jullie inzet voor QZ!

Bestuur HCQZ

Loten kopen kan ook rechtstreeks online via deze link: https://www2.clubactie.nl/actie/HCQZ2>

Bijlage: brief_voor_lotenverkopers_HCQZ.pdf

Ballenmeisjes/jongens seizoen 2014-2015

Hieronder de indeling voor het vervolg van het seizoen.

12:15 uur aanwezig op de club, melden bij Marian.
Geen hockey kleding, wel hockeyschoenen. Jasjes krijgen jullie als je je hebt gemeld.
Per keer 6 kinderen.


MB1
07 SEPT DAMES 1 QZ - ZWOLLE

JB1
21 SEPT DAMES 1 QZ - RING PASS

JC1
05 OKT DAMES 1 QZ - HGC

MB2
26 OKT DAMES 1 QZ - GRONINGEN 

MB3
09 NOV DAMES 1 QZ - HIC

MB4
30 NOV DAMES 1 QZ - ROOD WIT

MC1
08 MRT DAMES 1 QZ - VOORDAAN

MC2
22 MRT DAMES 1 QZ - TERRIERS

MC3
29 MRT DAMES 1 QZ - HBS

MC4
19 APR DAMES 1 QZ - TILBURG

MC5
03 MEI DAMES 1 QZ - SCHAERWEIJDEHoofdletsel Sport

VeiligheidNL heeft sinds kort de app 'Hoofdletsel Sport'. Deze app helpt sporters en toeschouwers snel in te schatten hoe ernstig het hoofdletsel is, of iemand wel of niet door kan spelen en of het nodig is om medische hulp in te schakelen. De app wordt ondersteund door de KNHB. 

goo.gl/FtYpNY

De afspraak van NIX bij HCQZ

Op 1 januari 2014 is de minimumleeftijd voor de verkoop van tabak en voor de verkoop en het bezit van alcohol gewijzigd van 16 naar 18 jaar. Hiermee komt er 1 duidelijke leeftijdsgrens voor tabak en alcohol.

De overheid voert hiervoor ook de campagne: NIX18
Deze campagne moet ervoor zorgen dat ouders en opvoeders duidelijke afspraken maken over roken en drinken. Met elkaar maar ook met hun kinderen.

Dit is de afspraak van NIX: "Niet roken, niet drinken. Helemaal niets…voordat je 18 bent."

Uiteraard moeten we bij HCQZ deze wetswijziging ook naleven. Om eventuele toekomstige (persoonlijke) boetes te voorkomen vragen wij iedereen om dit beleid ook na te leven.

Per 1-1-2014 wordt aan personen onder de 18 jaar geen alcohol geschonken. Bij twijfel over de leeftijd is het tonen van een geldig identiteitsbewijs verplicht. Onverminderd deze regel wordt er op zaterdag aan niemand alcohol geschonken. Het bestuur is gerechtigd een ieder die zich schuldig maakt aan overmatig drankgebruik geen consumpties meer te verkopen, dan wel die persoon van het complex te verwijderen. Het bestuur kan deze bevoegdheid delegeren aan de verantwoordelijken voor de bar of een ander door het bestuur aangewezen persoon.

In het kort
- Geen alcohol onder de 18 jaar
- Geen alcohol op de zaterdag
- Geen alcohol doorgeven
- Mensen aanspreken die zich niet aan deze regels houden

Bij een controle door de overheid en constatering van het overtreden van deze regels krijgen zowel de club als de gebruiker een boete.

Bestuur HCQZ


Hockey Weekly besteedt aandacht aan QZ Blessurepreventie

In de nieuwe Hockey Weekly is een uitgebreid stuk te lezen over het Blessurepreventieproject dat HCQZ is gestart in samenwerking met Fysiotherapie Dukenburg. Onder de titel "Hockeyers op de testbank" komen Peter Groenenberg (Jeugdcommissie en coach MC1) en Occo van Ijsseldijk (Fysiotherapie Dukenburg) aan het woord. Het artikel is hieronder in de digitale versie van Hockey Weekly terug te vinden op pagina 16 en 17. De papieren versies liggen dit weekend weer in het clubhuis.


 Statistieken

Nu online 10
Leden met @ 99,7%
SMS Bereik (teams) 74,7%


Clubprestaties

overall greengeelred
week greengeelred

overall: 10% |week: 20%