Inloggen website
Inloggen LISATeam

HCQZ

DWF
Adres
HCQZ
Staddijk-Zuid 33
6537 TW NIJMEGEN

024-3441248/0848-361347


Bank
Rabobank NL43RABO0119479613


HCQZ-sticktassen nog tot 30/11 te bestellen

Je hebt nog een paar dagen om je eigen HCQZ-sticktas te bestellen. De voorbeelden hangen in het clubhuis.

Wegens het grote succes van de actie is het nu ook mogelijk om (zonder meerkosten) in plaats van een nummer, je inititialen op de tas te laten drukken!

http://goo.gl/fOvMKJ

Sinterklaas op bezoek bij HCQZ

Net als elk jaar komt de Sint ook dit jaar weer naar HCQZ om onze benjamins,F-jes en E-6tal leden te bezoeken, en wel op woensdag 26 november!

Aanvang 18:30.

Verzoek aan de coaches om door te geven hoeveel kinderen er komen via marian@hcqz.nl.

Bestel je eigen HCQZ-sticktas!

HCQZ biedt vanaf vandaag aan alle leden de mogelijkheid om sticktassen aan te schaffen.De sticktassen zullen in twee maten uitgevoerd gaan worden. Er is er een klein model (zeer geschikt voor de jonge jeugdleden) en een groot model (geschikt voor oudere jeugd vanaf de C elftallen en senioren).


De sticktassen worden uitgevoerd in de clubkleuren en tevens voorzien van het HCQZ logo en de namen/logo van vijf sponsoren. In overleg is het mogelijk een spelersnummer (tussen 0-100) op de tas te laten drukken.De sticktassen gaan respectievelijk € 37,50 voor de grote tas en € 32,50 voor de kleinere tas kosten.


De sponsoren zullen voor elke verkochte sticktas ook een financiële bijdrage leveren aan HCQZ, dus hoe meer sticktassen er verkocht worden, hoe beter. De opbrengst van deze actie zal gebruikt worden voor bv de nieuwe toplaag van veld 2 of materialen voor de trainingen en teams. Het geld krijgt dus een duidelijk doel.


Kijk in de bijlage voor meer informatie en voor bestelinstructies. Deze week zullen in het clubhuis twee voorbeeldtassen komen te hangen.

 

Voorbeeld
http://goo.gl/fOvMKJ


Bezoek wethouder Renske Helmer-Englebert (Zorg & welzijn en sport)

Vrijdag 12 september 2014 heeft de nieuwe wethouder van sport, Renske Helmer-Englebert, een bezoek gebracht aan HCQZ en daarbij kennis gemaakt met de drie voorzitters van de Nijmeegse hockey verenigingen, NMHC, HCQZ en Union en de voorzitter en vicevoorzitter van de werkgroep. 

Van links naar rechts, Liesbeth Merkx, voorzitter werkgroep, Ton Brouwers, vice-voorzitter werkgroep, Renske Helmer-Englebert, wethouder, Waander van Heerde, Union, Henk Staal, HCQZ en Joost den Bieman, NMHC 

Naast kennismaken was het doel van deze bijeenkomst het bepalen van de volgende stappen die genomen moeten worden om te komen tot de noodzakelijke veld vervangingen in de komende jaren. In een korte presentatie gaf Liesbeth Merkx een toelichting op de stand van zaken op dit moment en de weg die de hockeyclubs daarvoor gevolgd hebben. Met de wethouder is de afspraak gemaakt dat de clubs nu met een gezamenlijk plan zullen komen en dat afgestemd zal worden met de gemeente. Er is dus nog voldoende werk te doen in de komende weken. 

De drie voorzitters brachten bij de wethouder ook de steeds verder teruglopende subsidies en de oplopende belastingen (o.a. OZB) onder de aandacht. Het is de verwachting van de drie clubs dat deze lastenverzwaring in de toekomst steeds moeilijker opgebracht zal kunnen worden zonder de steun van de gemeente Nijmegen. In de komende periode zal samen met de gemeente gekeken worden naar mogelijke oplossingen. 

Aan het einde van het bezoek volgde nog een korte rondleiding over het complex van HCQZ.

Grote Clubactie 2014

Beste QZ'ers,

Dit jaar gaan we weer meedoen met de Grote Clubactie. "Ownee... niet weer die loten...." Ja, dus wel. Velen weten het nog van vroeger, voor anderen is het misschien nieuw, maar dit is een loterij waarvan een groot deel van de opbrengsten naar sportverenigingen gaat. Van elk lot ter waarde van €3,- dat we verkopen, gaat er €2,40 naar de clubkas. En dat kunnen we echt heel goed gebruiken!

Zoals jullie weten hebben we als club, net zoals velen in de wereld, zuiniger moeten leren leven. Sponsorinkomsten blijven achter door de economische crisis en we verwachten ook voor de komende jaren een daling van onze inkomsten door het wegvallen van subsidies en huurinkomsten van de accommodatie.

Behalve dat we ons best doen om zoveel mogelijk kosten te besparen, willen we ook zoeken naar nieuwe inkomsten. We willen namelijk ook onze ambities op en om het veld waar maken. Om bijvoorbeeld al onze jeugd- en seniorenteams goed te kunnen laten trainen en spelen hebben we eigenlijk veel meer ballen en trainingsmaterialen nodig. De Grote Clubactie zou hier een heel belangrijke bijdrage aan kunnen leveren.

We willen daarom een nadrukkelijk verzoek doen aan alle leden, van benjamins tot veteranen, om onze club hiermee te helpen. We zouden willen streven naar 5 verkochte loten per lid. In de bijlage en via je trainer, coach en aanvoerder krijg je meer informatie over deze actie, die komende week al start.

Alle mini's en C/D-jeugdleden krijgen zaterdag een verkoopboekje met alles wat je nodig hebt om te starten met verkopen. Alle leden ontvangen een mail met een inlogcode om digitaal loten te verkopen. Dit kan o.a. via Facebook. We streven naar het verkopen van 5 loten per lid maar meer mag natuurlijk ook. Er zijn mooie prijzen te winnen voor de beste verkopers!

Succes en alvast bedankt voor jullie inzet voor QZ!

Bestuur HCQZ

Loten kopen kan ook rechtstreeks online via deze link: https://www2.clubactie.nl/actie/HCQZ2>

Bijlage: brief_voor_lotenverkopers_HCQZ.pdf

Ballenmeisjes/jongens seizoen 2014-2015

Hieronder de indeling voor het vervolg van het seizoen.

12:15 uur aanwezig op de club, melden bij Marian.
Geen hockey kleding, wel hockeyschoenen. Jasjes krijgen jullie als je je hebt gemeld.
Per keer 6 kinderen.


MB4

30 NOV DAMES 1 QZ - ROOD WIT

MC1
08 MRT DAMES 1 QZ - VOORDAAN

MC2
22 MRT DAMES 1 QZ - TERRIERS

MC3
29 MRT DAMES 1 QZ - HBS

MC4
19 APR DAMES 1 QZ - TILBURG

MC5
03 MEI DAMES 1 QZ - SCHAERWEIJDEHoofdletsel Sport

VeiligheidNL heeft sinds kort de app 'Hoofdletsel Sport'. Deze app helpt sporters en toeschouwers snel in te schatten hoe ernstig het hoofdletsel is, of iemand wel of niet door kan spelen en of het nodig is om medische hulp in te schakelen. De app wordt ondersteund door de KNHB. 

goo.gl/FtYpNY

De afspraak van NIX bij HCQZ

Op 1 januari 2014 is de minimumleeftijd voor de verkoop van tabak en voor de verkoop en het bezit van alcohol gewijzigd van 16 naar 18 jaar. Hiermee komt er 1 duidelijke leeftijdsgrens voor tabak en alcohol.

De overheid voert hiervoor ook de campagne: NIX18
Deze campagne moet ervoor zorgen dat ouders en opvoeders duidelijke afspraken maken over roken en drinken. Met elkaar maar ook met hun kinderen.

Dit is de afspraak van NIX: "Niet roken, niet drinken. Helemaal niets…voordat je 18 bent."

Uiteraard moeten we bij HCQZ deze wetswijziging ook naleven. Om eventuele toekomstige (persoonlijke) boetes te voorkomen vragen wij iedereen om dit beleid ook na te leven.

Per 1-1-2014 wordt aan personen onder de 18 jaar geen alcohol geschonken. Bij twijfel over de leeftijd is het tonen van een geldig identiteitsbewijs verplicht. Onverminderd deze regel wordt er op zaterdag aan niemand alcohol geschonken. Het bestuur is gerechtigd een ieder die zich schuldig maakt aan overmatig drankgebruik geen consumpties meer te verkopen, dan wel die persoon van het complex te verwijderen. Het bestuur kan deze bevoegdheid delegeren aan de verantwoordelijken voor de bar of een ander door het bestuur aangewezen persoon.

In het kort
- Geen alcohol onder de 18 jaar
- Geen alcohol op de zaterdag
- Geen alcohol doorgeven
- Mensen aanspreken die zich niet aan deze regels houden

Bij een controle door de overheid en constatering van het overtreden van deze regels krijgen zowel de club als de gebruiker een boete.

Bestuur HCQZ


Hockey Weekly besteedt aandacht aan QZ Blessurepreventie

In de nieuwe Hockey Weekly is een uitgebreid stuk te lezen over het Blessurepreventieproject dat HCQZ is gestart in samenwerking met Fysiotherapie Dukenburg. Onder de titel "Hockeyers op de testbank" komen Peter Groenenberg (Jeugdcommissie en coach MC1) en Occo van Ijsseldijk (Fysiotherapie Dukenburg) aan het woord. Het artikel is hieronder in de digitale versie van Hockey Weekly terug te vinden op pagina 16 en 17. De papieren versies liggen dit weekend weer in het clubhuis.


 Statistieken

Nu online 29
Leden met @ 99,7%
SMS Bereik (teams) 74,4%


Clubprestaties

overall greengeelred
week greengeelred

overall: 12% |week: 44%