Inloggen website
Inloggen LISATeam

HCQZ

DWF
Adres
HCQZ
Staddijk-Zuid 33
6537 TW NIJMEGEN

024-3441248/0848-361347


Bank
Rabobank NL43RABO0119479613


Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 20 september 2014
Tijd T/U Team Tegen team
09:00 Uit Jongens E2 Grave JE1
10:30 Thuis Jongens E1 Grave JE2

Improviseren door colonne

Komende zaterdag, 20 september, wordt operatie Market Garden herdacht. met onder anderen een colonne van oude legervoertuigen. Het is de verwachting dat dit invloed zal hebben op de bereikbaarheid van ons sportcomplex, maar ook dat het reizen naar andere clubs meer tijd in beslag zal nemen. Verzoek aan alle coaches om hiermee rekening te houden met het plannen van de vertrektijden. Zie ook onderstaande artikel uit de Gelderlander van 17 september.

Bewoners en sportverenigingen bereiden zich voor op de afsluiting van de Market Garden-route op zaterdag.


GROESBEEK/ NIJMEGEN – Het begint bij bewoners en sportverenigin­gen door te dringen dat het een avontuur wordt om zaterdag door de regio te reizen. De colonne van vierhonderd oude legervoertui­gen, die op die dag in het kader van de Market Garden herden­king van Veghel, via Grave, Alver­na, Overasselt, Groesbeek, Berg en Dal naar Nijmegen rijden, zorgt ervoor dat het verkeer gro­tendeels lam komt te liggen. Het wordt improviseren om acti­viteiten te houden, zoals bijvoor­beeld voetbalwedstrijden. Zo heeft De Treffers alle clubs die op zaterdag een wedstrijd moeten spelen op Sportpark Zuid een mailtje gestuurd met het tijdsche­ma van de colonne en een waar­schuwing: ‘In een poging zo veel mogelijk vertragingen in het wed­strijdschema te voorkomen, stuur ik dit toe, zodat teams tijdig een vervangende route kunnen uit­stippelen’. De regiobewoners rond de route in de gemeenten Groesbeek en Nijmegen hebben vorige week een brief ontvangen, waarin zij op de hoogte worden gebracht van de afsluiting. Dat heeft tot een kleine golf aan telefoontjes ge­leid naar het gemeentehuis van Groesbeek. Diverse bewoners wil­len weten hoe ze van en naar huis kunnen komen. De Ooijpolder ligt niet aan de rou­te maar heeft wel veel last van de afsluiting. Marc Zegers, woonach­tig in de polder, is bang voor isola­tie. Hij schrijft aan de krant: ‘Nij­megen is niet te bereiken, tenzij er een omweg wordt gemaakt via Kleve, Ven-Zelderheide en Cuijk, meer dan 40 kilometer. Natuur­lijk is een herdenking van Market Garden belangrijk, maar moet dit ten koste gaan van veiligheid, be­reikbaarheid en mobiliteit van burgers uit de Ooijpolder?’ In Wijchen zijn de consequenties minder groot. Die plaats blijft re­delijk bereikbaar en de gemeente heeft al vroeg gecommuniceerd over de tocht, aldus een woord­voerder. „Bewoners en bedrijven aan de Graafseweg in Alverna zijn vanaf medio vorig jaar door de ge­meente Wijchen meerdere keren op de hoogte gebracht. Vorige week kregen zij nog een brief. An­dere inwoners zijn regelmatig geïnformeerd via de huis-aan­huisbladen.”

Bijlage: MarketGarden2014.pdf
Reageer (0 reacties)

Hockeyclinic D1: zaterdag 18 oktober 2014

Op 18 oktober organiseert Dames 1 een clinic voor alle jeugdleden. Inschrijven kan via het emailadres clinicdames1@gmail.com. De opbrengst van deze actie wordt door Dames 1 gebruikt om hun reiskosten te dekken, die ook dit jaar weer hoog zullen oplopen.

Grote Clubactie 2014

Beste QZ'ers,

Dit jaar gaan we weer meedoen met de Grote Clubactie. "Ownee... niet weer die loten...." Ja, dus wel. Velen weten het nog van vroeger, voor anderen is het misschien nieuw, maar dit is een loterij waarvan een groot deel van de opbrengsten naar sportverenigingen gaat. Van elk lot ter waarde van €3,- dat we verkopen, gaat er €2,40 naar de clubkas. En dat kunnen we echt heel goed gebruiken!

Zoals jullie weten hebben we als club, net zoals velen in de wereld, zuiniger moeten leren leven. Sponsorinkomsten blijven achter door de economische crisis en we verwachten ook voor de komende jaren een daling van onze inkomsten door het wegvallen van subsidies en huurinkomsten van de accommodatie.

Behalve dat we ons best doen om zoveel mogelijk kosten te besparen, willen we ook zoeken naar nieuwe inkomsten. We willen namelijk ook onze ambities op en om het veld waar maken. Om bijvoorbeeld al onze jeugd- en seniorenteams goed te kunnen laten trainen en spelen hebben we eigenlijk veel meer ballen en trainingsmaterialen nodig. De Grote Clubactie zou hier een heel belangrijke bijdrage aan kunnen leveren.

We willen daarom een nadrukkelijk verzoek doen aan alle leden, van benjamins tot veteranen, om onze club hiermee te helpen. We zouden willen streven naar 5 verkochte loten per lid. In de bijlage en via je trainer, coach en aanvoerder krijg je meer informatie over deze actie, die komende week al start.

Alle mini's en C/D-jeugdleden krijgen zaterdag een verkoopboekje met alles wat je nodig hebt om te starten met verkopen. Alle leden ontvangen een mail met een inlogcode om digitaal loten te verkopen. Dit kan o.a. via Facebook. We streven naar het verkopen van 5 loten per lid maar meer mag natuurlijk ook. Er zijn mooie prijzen te winnen voor de beste verkopers!

Succes en alvast bedankt voor jullie inzet voor QZ!

Bestuur HCQZ

Loten kopen kan ook rechtstreeks online via deze link: https://www2.clubactie.nl/actie/HCQZ2>

Bijlage: brief_voor_lotenverkopers_HCQZ.pdf

Shake Hands

Bij HCQZ gaan sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand. Dat willen we graag zo houden en daarom gaan wij ook, net als andere verenigingen in Nederland, het Shake Hands initiatief uitvoeren. Shake Hands is een initiatief dat we het afgelopen seizoen met de Nijmeegse verenigingen al bij de jeugd hebben uitgetest, en wat erg succesvol is gebleken. Daarom wordt het dit jaar de KNHB verplicht landelijk ingevoerd. Shake Hands heeft als doel extra aandacht te geven aan Sportiviteit & Respect en daarmee de hockeycultuur waar we allemaal zo trots op zijn bewaren.

Hoe gaan we dat met elkaar doen?

Aan de start van het nieuwe hockeyseizoen introduceren we Shake Hands. Eigenlijk zijn het hele makkelijke en voordehand liggende acties die voor veel spelers bekend in de oren klinken. Concreet houdt het voor de teams, coaches en scheidsrechters het volgende in:

 

Ontmoeting: Bij de toss schudden de aanvoerders en de arbitrage elkaar de hand om elkaar een sportieve wedstrijd te wensen. Zo’n vast moment komt er nu ook met coaches. Zowel arbitrage als coaches worden gestimuleerd elkaar de hand te schudden

Voor de wedstrijd: Bij aanvang van iedere wedstrijd vormen alle teams een line-up. De spelers doen dit door een rij te vormen bij de middenlijn en achter elkaar aan te lopen en de tegenstander de hand te schudden. De scheidsrechter moet ervoor zorgen dat er qua tijd ruimte is voor Shake Hands. Shake Hands vindt net voor aanvang van de wedstrijd plaats.

Na de wedstrijd: Na iedere wedstrijd geven alle spelers en beide scheidsrechters elkaar een hand om te bedanken of te feliciteren.

Goede afsluiting: Na iedere wedstrijd wordt er gezamenlijk een drankje gedronken.


Reageer (0 reacties)

de Gelderlander Dames 1

Roversbende aan de Staddijk

Meiden van hockeyclub QZ verruillen imago van vrijheid en blijheid in het veld voor een ijzeren discipline.

door Lex Lammers NIJMEGEN – Soms fronst hij ook de wenkbrauwen. Dan moet zijn vrouwenteam, het uithangbord van de club, voor de training een veld delen met een recreantenelf­tal van de meisjes. Onhandig na­tuurlijk. Maar coach Jasper Cop­pes maalt er niet om. Dit is QZ.

Daar is voor sterallures geen plaats. Gemoedelijkheid is het cre­do aan de Staddijk in Nijmegen.

Sfeer. Gezelligheid. Vrijheid, blij­heid. Ze bepalen het levensritme van de hockeyclub. Het imago ook. Bij QZ is het vooral leuk.

Maar vergis je niet. In het veld telt de prestatie. Dan veranderen die leuke meiden van QZ in fanatieke­lingen. Het is een roversbende, in de goede betekenis van het woord. Ze verbazen de hockeywe­reld aan de Staddijk nog wel eens. „In het veld heerst een strakke dis­cipline”, legt trainer Coppes uit.

„Dat staat misschien in schril con­trast met het imago van de club.

Maar dat is ook de charme van de vereniging. Er wordt volop gela­chen, maar in het veld gaan die meiden er allemaal voor. En zo hoort het ook. Plezier en passie gaan uitstekend samen.”

Wat heet. QZ verdient er een mooie plek mee in het Nederland­se hockeylandschap. De over­gangsklasse
is het podium van het vlaggenschip. Degradatie lijkt voor de kleinste club van Nijme­gen dit seizoen geen thema.

„Maar we gaan ook niet op voor de titel”, stelt Coppes, „Tilburg, HIC (gedegradeerd uit de hoofd­klasse, LL) en HGC bekleden de favorietenrol. Wij moeten de subtop nastreven. Moet kunnen, ook al beschikken we over een smalle selectie. We moeten ge­woon lekker ons ding doen.”

Juist dat is een wapen, weet Cop­pes (29). Hij staat voor zijn derde seizoen aan de Staddijk. Na avon­turen in Groningen en Breda is QZ een verfrissend decor. „Deze club heeft beperkingen. Er was bij­voorbeeld vorig seizoen geen A1 bij de meisjes, dit jaar gelukkig wel weer.

Andere verenigingen zijn ook zo­maar twee keer zo groot. Maar dan is de overgangsklasse juist een niveau om trots op te zijn. En dat zorgt ook voor verbonden­heid.
Eenheid. Dat zie ik terug in de selectie. QZ is geen duiventil.

Hier stoppen meiden, omdat ze met hockeypensioen gaan. Of door zwangerschap. Bij QZ gonst
het niet van de transfergeruch­ten.”

Neemt niet weg dat de coach waakzaam is. De as staat. Maar Co­ppes kent ook de beperkingen
van zijn team, dat de competitie zondag start met een thuiswed­strijd tegen Zwolle (12.45 uur).

„We kunnen niet zonder onze sterkhouders”, verduidelijkt hij.

„Vallen er enkele weg, dan heb­ben we een probleem. Dan wordt handhaven het manifest.”

Milou van Rijswijk is er bij de start van de campagne niet bij. Zij is zwanger. „Dus moet verder al­les heel blijven”, vertelt Coppes met een lach. „Onze keepster, Pie­ternel de Visser, bijvoorbeeld. En de zussen Maxime en Valerie Steppe. Ruth Linders ook. Zij heb­ben een voortrekkersrol. Maar er staat op geestelijk vlak ook een evenwichtige groep, hoor. Ik hoef echt niet als een schoolmeester al­les aan te sturen. Dat is ook een kracht van QZ. Ze kennen én ne­men allemaal hun verantwoorde­lijkheid. Laat ze maar gaan, die roversbende van de Staddijk.”


QZ is geen duiventil. Hier stoppen meiden, vanwege hun hockeypensioen

Trainer Jasper CoppesGEZOCHT!!

Hockey dames om ons team compleet te maken.

Wij dames 5 van hcqz zijn op zoek naar dames tussen de 18 en 30 om ons team te versterken! Kun jij hockeyen en heb je zin om dit seizoen weer lekker op het veld te staan laat het ons weten en train een keer mee.

Groetjes dames 5 qz.... Mail naar damesqz@outlook.com

Ballenmeisjes/jongens seizoen 2014-2015

Hieronder de indeling voor het vervolg van het seizoen.

12:15 uur aanwezig op de club, melden bij Marian.
Geen hockey kleding, wel hockeyschoenen. Jasjes krijgen jullie als je je hebt gemeld.
Per keer 6 kinderen.


MB1
07 SEPT DAMES 1 QZ - ZWOLLE

JB1
21 SEPT DAMES 1 QZ - RING PASS

JC1
05 OKT DAMES 1 QZ - HGC

MB2
26 OKT DAMES 1 QZ - GRONINGEN 

MB3
09 NOV DAMES 1 QZ - HIC

MB4
30 NOV DAMES 1 QZ - ROOD WIT

MC1
08 MRT DAMES 1 QZ - VOORDAAN

MC2
22 MRT DAMES 1 QZ - TERRIERS

MC3
29 MRT DAMES 1 QZ - HBS

MC4
19 APR DAMES 1 QZ - TILBURG

MC5
03 MEI DAMES 1 QZ - SCHAERWEIJDEDe Rabo Hockey Fandag: het mooiste feestje na het WK

Het is inmiddels een mooie traditie in hockeyland; de jaarlijkse Rabo Hockey Fandag. Honderden kinderen beleven de dag van hun leven met de hockey internationals van Jong Oranje en het grote Oranje. De editie van 2014 vindt plaats op zaterdag 18 oktober op hockeyclub SCHC in Bilthoven. Inschrijven is mogelijk tot 1 oktober.

Hockeyplezier en er ook nog wat van opsteken
Behalve hockeyen met de helden van het WK, kunnen kinderen tijdens een echte persconferentie de WK deelnemers diverse vragen stellen. Ongetwijfeld levert dat weer een aantal ontwapende momenten op. Ook is er vanzelfsprekend alle tijd voor een foto of handtekening van de favoriete held. Tevens krijgen kinderen allerlei tips en tricks van toppers als Maartje Paumen en Robbert Kemperman. Kortom; een superdag waar elke deelnemer ook nog eens een betere hockeyer van wordt!

Nog 1 keer het WK herbeleven
Dit jaar is het een extra bijzondere Rabo Hockey Fandag. Het is namelijk de eerste keer sinds de Rabobank Hockey World Cup dat de voltallige selecties van het Nederlands dames en heren elftal weer bij elkaar zijn op een dag! Het belooft dus een mooi feestje te worden waar men ongetwijfeld gaat terugblikken op het WK goud van de dames en WK zilver van de heren.

Ga vandaag nog naar www.rabosport.nl/fandag.

Aanmelding voor de Rabo Hockey Fandag is open voor iedereen van 8 tot en met 12 jaar. Dit jaar heeft de Rabobank iets extra’s toegevoegd aan de aanmelding. Kans maken op een uitnodiging doe je door een leuke hockeyfoto te maken waarop je #samenmet jouw beste hockeyvriendje staat afgebeeld. Vervolgens dien je deze foto te uploaden op www.rabosport.nl/fandag. De origineelste inzenders vallen in de prijzen en ontvangen een uitnodiging voor de inzender en voor zijn of haar hockeyvriendje!Start trainingen

Alle trainingen beginnen weer in de week van 25 augustus, tenzij je van je coach of trainer een ander bericht krijgt.

Het trainingsschema vind je via de link bovenaan de pagina. Ook de mini-trainingen zijn hier nu te vinden.

Voorlopige Teamindeling Jongste Jeugd 2014-2015

Na het leggen van een flinke puzzel, waarbij we rekening hebben gehouden met vele wensen is de voorlopige indeling voor de start van komend seizoen gereed.

We hopen dat iedereen komend jaar weer veel plezier heeft in de nieuwe teams. Dit gaat niet zonder begeleiding en daarom vragen we ouders om zich op te werpen als coach, begeleider en/of trainer. Laat het ons weten als je geïnteresseerd bent.

Inmiddels hebben we zo veel mogelijk van alle opmerkingen en wensen proberen te verwerken in een tweede versie van de indeling. Vlak voor de start van de competitie doen we nog een laatste herziening waar nodig en mogelijk.

Wij hebben getracht zorgvuldig te zijn, maar mocht er toch nog een vraag of opmerking zijn, neem dan contact met ons op via mini@hcqz.nl. (Tijdens de zomerstop kan het zijn dat we niet zo snel antwoorden als anders.)

[10 juli 2014, versie 2]

De Jongste Jeugd Commissie

Bijlage: Voorlopige Indeling Jongste Jeugd 2014-2015 20140710.2.pdf

Hoofdletsel Sport

VeiligheidNL heeft sinds kort de app 'Hoofdletsel Sport'. Deze app helpt sporters en toeschouwers snel in te schatten hoe ernstig het hoofdletsel is, of iemand wel of niet door kan spelen en of het nodig is om medische hulp in te schakelen. De app wordt ondersteund door de KNHB. 

goo.gl/FtYpNY

De afspraak van NIX bij HCQZ

Op 1 januari 2014 is de minimumleeftijd voor de verkoop van tabak en voor de verkoop en het bezit van alcohol gewijzigd van 16 naar 18 jaar. Hiermee komt er 1 duidelijke leeftijdsgrens voor tabak en alcohol.

De overheid voert hiervoor ook de campagne: NIX18
Deze campagne moet ervoor zorgen dat ouders en opvoeders duidelijke afspraken maken over roken en drinken. Met elkaar maar ook met hun kinderen.

Dit is de afspraak van NIX: "Niet roken, niet drinken. Helemaal niets…voordat je 18 bent."

Uiteraard moeten we bij HCQZ deze wetswijziging ook naleven. Om eventuele toekomstige (persoonlijke) boetes te voorkomen vragen wij iedereen om dit beleid ook na te leven.

Per 1-1-2014 wordt aan personen onder de 18 jaar geen alcohol geschonken. Bij twijfel over de leeftijd is het tonen van een geldig identiteitsbewijs verplicht. Onverminderd deze regel wordt er op zaterdag aan niemand alcohol geschonken. Het bestuur is gerechtigd een ieder die zich schuldig maakt aan overmatig drankgebruik geen consumpties meer te verkopen, dan wel die persoon van het complex te verwijderen. Het bestuur kan deze bevoegdheid delegeren aan de verantwoordelijken voor de bar of een ander door het bestuur aangewezen persoon.

In het kort
- Geen alcohol onder de 18 jaar
- Geen alcohol op de zaterdag
- Geen alcohol doorgeven
- Mensen aanspreken die zich niet aan deze regels houden

Bij een controle door de overheid en constatering van het overtreden van deze regels krijgen zowel de club als de gebruiker een boete.

Bestuur HCQZ


Hockey Weekly besteedt aandacht aan QZ Blessurepreventie

In de nieuwe Hockey Weekly is een uitgebreid stuk te lezen over het Blessurepreventieproject dat HCQZ is gestart in samenwerking met Fysiotherapie Dukenburg. Onder de titel "Hockeyers op de testbank" komen Peter Groenenberg (Jeugdcommissie en coach MC1) en Occo van Ijsseldijk (Fysiotherapie Dukenburg) aan het woord. Het artikel is hieronder in de digitale versie van Hockey Weekly terug te vinden op pagina 16 en 17. De papieren versies liggen dit weekend weer in het clubhuis.


 Statistieken

Nu online 5
Leden met @ 99,7%
SMS Bereik (teams) 74,6%


Clubprestaties

overall greengeelred
week greengeelred

overall: 5% |week: 57%